|
Etli Dolma içi, Biber-Kabak-Domates-Yaprak-Lahana
- 400 Gr kuşbaşı,
- Yarım su bardağı bulgur,
- 2-3 Soğan
- 1/2 Demet maydanoz,
- 1/2 Demet dereotu,
- 1/2 Demet nane,
- 2 Domates veya 1 çorba kaşığı salça,
- 2 Çorba kaşığı yağ,
- Tuz+karabiber
|
|
Zeytinyağlı Dolma İçi, Lahana-Biber-Yaprak-Patlıcan-Kabakçiçeği vs.
- 2 Su bardağı pirinç,
- 1 Su baradağı zeytinyağ-çiçekyağ,
- 7-8 Adet soğan,
- 1 Çorba kaşığı çam fıstığı,
- 2 Çorba kaşığı kuş üzümü,
- 1/2 Demet dereotu,
- 1 Çorba kaşığı nane,
- 1 Limon- 1 Çorba kaşığı nar ekşisi,
- Tarçın+Yenibahar+Karabiber+Toz şeker+Tuz
- Yarım kg yaprak (750 gr biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
|
|
Zeytinyağlı Fasulye
- 1 Kg fasulye,
- 3 Soğan,
- 3 Domates (kabuğu soyulmuş),
- 1 Yeşil biber,
- 2 Sarımsak,
- 1,5 Tatlı kaşığı toz şeker
|
|
Zeytinyağlı Ispanak
- 1 Kg ıspanak,
- 1 Soğan,
- İsteğe göre pirinç ve küp şeklinde havuç,
- 1 Çay bardağı sıvı yağ,
- 1 Tatlı kaşığı şeker,
- Tuz
|
|
Zeytinyağlı Ekşili Pırasa
- 1 Kg pırasa,
- 3 Soğan,
- 3 Diş sarımsak,
- 1/2 Bardak zeytinyağı,
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 Limon,
- Piştikten sonra tuz
|
|