Dolma Tarifi

0

Etli Dolma içi, Biber-Kabak-Domates-Yaprak-Lahana

  • 400 Gr kuşbaşı,
  • Yarım su bardağı bulgur,
  • 2-3 Soğan
  • 1/2 Demet maydanoz,
  • 1/2 Demet dereotu,
  • 1/2 Demet nane,
  • 2 Domates veya 1 çorba kaşığı salça,
  • 2 Çorba kaşığı yağ,
  • Tuz+karabiber

0

Zeytinyağlı Dolma İçi, Lahana-Biber-Yaprak-Patlıcan-Kabakçiçeği vs.

  • 2 Su bardağı pirinç,
  • 1 Su baradağı zeytinyağ-çiçekyağ,
  • 7-8 Adet soğan,
  • 1 Çorba kaşığı çam fıstığı,
  • 2 Çorba kaşığı kuş üzümü,
  • 1/2 Demet dereotu,
  • 1 Çorba kaşığı nane,
  • 1 Limon- 1 Çorba kaşığı nar ekşisi,
  • Tarçın+Yenibahar+Karabiber+Toz şeker+Tuz
  • Yarım kg yaprak (750 gr biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)

0

Zeytinyağlı Fasulye

  • 1 Kg fasulye,
  • 3 Soğan,
  • 3 Domates (kabuğu soyulmuş),
  • 1 Yeşil biber,
  • 2 Sarımsak,
  • 1,5 Tatlı kaşığı toz şeker

0

Zeytinyağlı Ispanak

  • 1 Kg ıspanak,
  • 1 Soğan,
  • İsteğe göre pirinç ve küp şeklinde havuç,
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 Tatlı kaşığı şeker,
  • Tuz

0

Zeytinyağlı Ekşili Pırasa

  • 1 Kg pırasa,
  • 3 Soğan,
  • 3 Diş sarımsak,
  • 1/2 Bardak zeytinyağı,
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 Limon,
  • Piştikten sonra tuz